Yeni Üyelerimize Özel
%10 İndirim Kodunuz
<
%10 İNDİRİM
<
%10 İNDİRİM

Diyabetik Ayak Sağlığı için Diyabet Çorabı

Diyabetik Ayak Sağlığı için Diyabet Çorabı

Diyabetik Ayak Sağlığı İçin Diyabet Çorabı

Günümüzde oldukça popüler bir hale gelen, kullanım kolaylığı sunan ve aynı zamanda şeker hastaları için üretilen diyabetik çorap, tekstil sektöründeki gelişimleri gözler önüne sermektedir. Diyabetik çorap işlevselliği bakımından pek çok özelliğe sahip olmasıyla bilinir. Çünkü şeker hastası olan kişilerin ayakları yaralanma ve enfeksiyon durumlarına karşı oldukça hassastır.

 

 Diyabet çorabı aynı zamanda şeker çorabı olarak da bilinmektedir. Şeker çorabı, diyabetli hastaların gün içerisinde daha rahat bir şekilde hareket etmesini sağlar. Özel gümüş dokuması sayesinde diyabetik çorap, basıncı olabildiğince düşürüyor. Dikişsiz burun yapısı sayesinde sürtünmeden kaynaklanan yaralanmaları da engeller.

 

 Diyabetik çorap Özellikleri

 

 Şeker çorabı dokumasında kullanılan gümüş iplik anti bakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu sayede ayaklarınızın sağlığı en iyi şekilde korunur. Ayrıca diyabetik çorap, ayaklarda koku ve mantar oluşumunu engeller. Gümüş ipliklerle dokunmasından dolayı gümüş çorap olarak da bilinen bu çoraplar termodinamik özelliği ide de ayaklarınızın kışın sıcak, yaz aylarında da serin tutmasını sağlar.

 

 Diyabet hastaları için en önemli noktalardan biri de kan dolaşımıdır. Diyabetik çorap, kan dolaşımını dengeleyerek kişinin sağlığına büyük fayda sağlar. Kan şekeri yüksek olan diyabet hastalarında, ayaklardaki kılcal damarlar zarar görmektedir. Bu yüzden his kayıpları meydana gelir. Hasta tarafından ayaklarında meydana gelen yaralanma, kesik ya da şişkinlikler fark edilmez.

 

 Gümüşün eksisi ile gümüş çorap, anti bakteriyel özelliği sayesinde yaralanmaları ve oluşan enfeksiyonları engeller. Ayrıca gümüş çorap, tedavi etme özelliğine de sahiptir. Diğer yandan terlemeyi, buna bağlı olarak bakteri oluşumunu ortadan kaldırır. Bu sayede gümüş çorap kullanan kişilerde koku durumları da görülmez.

 

 Gümüş iplikli şeker çorabı, diğer çoraplarla karşılaştırıldığında, üstün bir performans göstermektedir. Terleme ve koku gibi durumlar söz konusu olmada da ayaklar tüm gün vücudun geri kalanını taşımasından dolayı yorulur. Sürekli tabana yapılan baskı nasırlara yol açar. Saf gümüş iplikten üretilen şeker çorabı, konforlu bir gün geçirmenizi sağlar ve nasır oluşumunu da engeller.

 

 Kullanım Kolaylığı için Diyabet Çorabı

 Diyabet hastalarının kullandığı çoraplarda yer alan lastikler, ayak bileğini sıkıştırarak iz bırakır. Maalesef bu kadar basit görünen geçici izler, diyabet hastaları için iyileşmez yaralara neden olur. Aynı zamanda ülseri de tetiklemektedir. Diyabetik çorap üretim bakımından diyabet hastalarının ihtiyaçlarına göre tasarlanmıştır.

 

 Diyabetik çorap üzerinde herhangi bir şekilde yoğun lastiğe yer verilmez. Gümüş ipliklerle dizayn edilen diyabet gümüş çorap, hem ayakların konforunu sağlar hem de rahat hareket edebilmesine olanak tanır. Ayrıca sadece diyabet hastaları için değil, genel kullanım açısından da gümüş çorap, en ideal çoraplardan biridir.

 

 Gün boyunca sürekli ayakta durmanızı gerektiren bir işte çalışıyorsanız, herhangi bir spor dalı ile uğraşıyorsanız, hassas ayak yapısına sahipseniz ve gün sonunda şişmiş ayaklarla eve kendinizi zor atıyorsanız; gümüş çorap kullanımına yönelmenizi öneririz. Pek çok kişi çorap lastiklerinin ve yapısının ne denli sıkı olduğu konusunda şikayet etmektedir. Fakat aynı şey şeker çorabı olarak geçen ürünlerde geçerli değildir. Çorabın üretiminde sıkı lastiklerden kaçınılmaktadır.

 

 Özel gümüş iplikli şeker çorabı, bakterilerin bağışıklık kazanmasına engel olur. Bakterilerin üremesi için sıcak ve nemli yüzeylere ihtiyacı vardır. Gümüş iplikler ise mikro organizmaları uzaklaştırarak koloniler meydana gelmesini engeller. Diyabet hastalarında ayak bakımı çok daha önemlidir. Hastalık damar duvarlarını bozarak damarların hasar görmesine neden olur. Bu durum en çok ayakları etkilemektedir.

 

 Hangi Durumlarda Diyabetik Çorap Kullanılmalıdır?

 

 Genellikle pek çok kişi kullandığı çoraplardan şikayetçidir. Bunun en büyük nedeni terleme ve koku oluşumudur. Zaman içerisinde ise bakteriler mantar ve egzama gibi hastalıkları da beraberinde getirir. Bu tip durumlardan muzdarip olan herkes diyabetik çorap kullanabilir.

Gümüş ipliklerden tasarlanan diyabetik çorap, kişinin sağlığı açısından faydalıdır ve kullanım kolaylığı sunar,

Her şeyden önce en büyük problem ayakların terlemesidir. Gümüş çorap, ayaklardaki terlemeyi engelleyerek koku ve bakteri oluşumunu tamamen ortadan kaldırır,

Ayrıca gümüş çorap, gümüş iplik özellikleri bakımından da bakteri ve mantarları %99,9 oranında öldürür,

Gümüş çorap, anti bakteriyel özelliğe sahip olduğundan, daha önceden oluşmuş ayaklardaki yara, mantar ve enfeksiyonları tedavi eder,

Şeker çorabı olarak da adlandırılan diyabet çorabı, diyabet hastalarının kan dolaşımının dengelenmesine yardımcı olur,

Diğer yandan şeker çorabı kullanan kişiler, gün içerisinde hem daha konforlu olurlar hem de hareket kabiliyetleri sınırlanmaz,

Şeker çorabı termodinamik özelliğe sahiptir. Bu yüzden yaz aylarında ayaklarınızı serin tutarken, kış aylarında da sıcaklık seviyesini ayarlar.

 Kılcal damarların rahatlamasını sağlayan şeker çorabı, ayaklarda oluşan hissizliği de engellemektedir,

 Diyabetik çorap üretilirken herhangi bir dikiş yeri olmayacak şekilde tasarlanır. Bu sayede hassas cilde sahip şeker hastalarında sürtünmeden kaynaklı yaralanmalar engellenir,

 

 Diyabetli hastalar için özel üretilen gümüş çorap tasarımında lastiğe olabildiğinde az yer verilir. Bu sadece esneme payı bırakmak adına yapılır. Özellikle çorabın ağız kısmında lastik bulunmaz. Böylece diyabet hastaları için en ideal seçimlerden biridir.

Etiketler: Diyabetik Ayak Sağlığı için Diyabet Çorap
Şubat 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR